Alternativ att spela på

Trots att två tärningar endast kan bilda summorna 2-12 så finns det långt fler alternativa summor att satsa pengar på när du spelar craps. En del alternativ ger vinst vid en och samma tärningssumma, vilket gör att flera spelare kan få chansen att fira sina vinster tillsammans. Detta gör craps till ett casinospel som förenar spelarna snarare än att de ställs emot varandra. När du ska göra din satsning så är ditt första val att antingen spela på vad det nästkommande tärningskastet kommer att visa, eller att spela på shootern och hur det går för denna.

Om du spelar på det nästkommande kastet så finns det flera olika alternativ att välja mellan. En del är just endast gällande för det kommande kastet, medans andra kan hålla i sig fram tills att en specifik vinstgivande eller förlorande summa dyker upp. Ett alternativ som du kan spela på är Hard Way, där du tror att det nästkommande kastet kommer bilda ett par. Detta innebär att tärningarna behöver visa två tvåor, två treor, två fyror eller liknande för att du ska vinna.
Du kan också spela på Any Seven som du tror att nästa kast kommer resultera i summan sju, eller Any Craps om du tror på summorna 2, 3 eller 12 vid nästa kast. Big 6 och Big 8 ger vinst om summan 6 eller 8 dyker upp, medan Horn bet vinner vid summorna 2, 3, 11 eller 12. Vill du spela på en specifik siffra kan du göra detta genom ett Field bet, där utdelningen blir olika beroende på vilken siffra du spelar på.

Väljer du istället att spela på shootern och hur det går för denna att nå de olika siffrorna som behövs för att vinna eller ta sig vidare så finns det flera olika alternativ för detta. Vid det första kastet kan du spela på att shootern kommer klara sig vidare i spelet och vinna, eller att den kommer åka ut. Om du tror att den kommer att göra det så kan du satsa på Pass Line. Tror du istället att shootern kommer åka ut kan du istället satsa dina pengar på Don’t Pass Line. För de spelare som spelat på att shootern kommer klara sig har sedan en ytterligare möjlighet att fortsätta spela ifall en point etableras. Det man då kan göra är att placera en ytterligare satsning på Come Bar eller Don’t Come Bar, beroende på om man tror att pointen kommer kastas före en sjua eller ej.